HBK hade träningspremiär under måndagen.
HBK hade träningspremiär under måndagen. Foto: Estrid Wagersten och Patric Ljunggren/Sveriges Radio.

Träningspremiär för HBK: Skönt att vara igång

2:58 min

Idag har HBK haft träningspremiär. Återvändaren Peter Larsson hoppas kunna bidra på HBK:s väg tillbaka till Allsvenskan.

– Det är första träningen, bra väder – det är skönt. Det är kul att vara ute. Det är kul att få träffa alla på riktigt, och få vara del av laget på riktigt, säger Peter Larsson. 

Han var en av HBK-spelarna som var på plats på träningspremiären.

– Lite ringrostig kanske man är. Det blir bättre och bättre, sen är man inne i det igen. 

Trots att det är många nya spelare för Peter Larsson att bekanta sig med har han hunnit lära sig namnen på alla.

Det är ett kul, bra gäng med mycket unga killar. Det är som att komma in på en skolgård nästan. Man är ålderman nu, men det känns kul att ta den rollen i år. 

Efter flera år på annan ort, bland annat i Köpenhamn och Helsingborg, har nu Peter Larsson återvänt till klubben där han slog igenom.

– Det är jävligt kul att vara tillbaka. Det känns jävligt inspirerande att återigen vara tillbaka i klubben där man växt upp och där karriären tog fart. Jag har HBK att tacka för mycket. Jag hoppas kunna bidra på ett bra sätt på vägen till Allsvenskan. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista