Undersköterskorna Jenny Salén och Sanna Andersson
Undersköterskorna Jenny Salén och Sanna Andersson. Foto: Sveriges Radio.
#jagvill

"Mer personal hade känts mycket tryggare"

2:26 min

Undersköterskorna Jenny Salén och Sanna Andersson som jobbar natt i Hylte kommun vill att det ska finnas mer personal inom äldrevården.

Jenny Salén och Sanna Andersson jobbar som undersköterskor nattetid på äldreboendet Malmagården i Hyltebruk och ute i kommunen.

– Jag skulle vilja ha mer personal. Det hade känts mycket tryggare både för mig, mina kollegor och dem som behöver vår hjälp. Så att vi kan komma snabbare på besöken, säger Jenny Salén.

Sanna Andersson var en av två personer som jobbade natt natten till onsdagen på äldreboendet Malmagården i Hyltebruk. Tillsammans har de hand om boende på fyra avdelningar.

Hur är det att jobba natt när det larmas från olika håll samtidigt?

– Det gäller att planera. Ibland önskar man att vi var mer personal så att man kan ge dem mer tid, säger hon.

Hur är det att jobba natt?

– Personligen är jag en nattuggla, jag trivs när det är lugnare. Det är lugnt på vägarna och man har koll, men får inte sitta och äta för mycket godis på nätterna, säger Jenny Salén som ingår i nattpatrullen som besöker olika ställen under nätterna.

Händer det mycket här inne på Malmagården nattetid?

– Ja, det händer mer än man tror. Många dementa har inte tidsuppfattning och är oroliga, säger Sanna Andersson som jobbar på plats.

Hur är det att jobba här?

– Vi tycker att det är fantastiskt. Det är bra kollegor och självständigt. Det är fint att kunna hjälpa, säger Jenny Salén och Sanna Andersson och tillägger att de båda känner glädje av sitt jobb.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista