polisbil, blåljus
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

500 surfplattor och datorer stulna från skola

2:28 min

Datorer och surfplattor för nära 1,5 miljoner kronor har stulits från Östergårdsskolan i Halmstad, natten till onsdagen.

– Vi har haft inbrott under natten till idag. Vi har blivit bestulna på ipads och datorer, säger Simon Brekell, rektor på Östergårdsskolan, till P4 Halland.

Eleverna på skolan skulle precis få tillgång till sina nya datorer och surfplattor. Men natten till onsdagen stals de ungefär 500 surfplattor och datorer som skulle delats ut till eleverna nästa vecka. 

– Det är jättetråkigt för skolan, och specifikt för våra elever. Vi har länge haft en önskan om att kunna erbjuda digitala verktyg till eleverna och i och med stölden kan vi inte göra det som vi hade tänkt. 

Det var strax efter klockan tre på natten som någon bröt sig in på skolan genom ett fönster. När vaktbolaget var på plats en stund senare var datorerna och surfplattorna borta.

Vad tänkte du när du fick höra detta? 

– Jag blev paff, jag trodde inte att detta kunde ske. Det är jättetråkigt, vi hade tänkt lämna ut verktygen de kommande veckorna till eleverna. Jag kunde inte tro att det var sant förrän jag själv såg det, säger Simon Brekell.

Vad händer nu? 

– Vi har polisanmält detta och hoppas att polisen kan hitta enheterna och att vi kan få tillbaka dem. Men jag förstår att den chansen inte är så stor. Vi följer polisens utredning. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".