Nadine Kåmark.
Nadine Kåmark hade en strålande säsong förra året. I år hoppas hon kunna toppa fjärdeplatsen i världscupen. Foto: Leo Zhukov

Trialproffset vill stå högst upp på pallen

3:04 min

Under förra året rusade hon på världsrankingen och på VM i Kina nådde hon nästan guldet. I år siktar trialföraren Nadine Kåmark ännu högre.

– Jag hoppas kunna träna 8-10 timmar i veckan och i semestertider lite mer. Då är det högsäsong, säger Nadine Kåmark, som håller på att avsluta sina civilingenjörsstudier på Chalmers i Göteborg.

Det har krävts en hel del disciplin för att kunna kombinera studierna med idrotten, säger hon. Men det har gett resultat. Förutom VM-silvret i kinesiska Chengdu i november radade hon upp fina placeringar i världscupen, där hon till slut hamnade på en fjärdeplats.

– I år har jag kunnat lägga mer tid på träning än tidigare. Framför allt har jag jobbat mycket med mental träning, säger Nadine Kåmark.

Men trots framgångarna är hon inte riktigt nöjd. Nästa år vill hon stå högst på pallen.

– Det gäller bara att fortsätta i samma riktning och försöka prestera så bra som möjligt på tävlingarna. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista