Polisbilar vid brottsplatsen i Marbäck.
1 av 2
Polisbilar vid brottsplatsen i Marbäck. Foto: Muhamed Ferhatovic
Cecilia Bergsten chef för grova brottsenheten, Halmstad.
2 av 2
Cecilia Bergsten chef för grova brottsenheten, Halmstad.

Polisen har en teori om identitet på mordoffer

0:43 min

I början av veckan hittades en man död i skogen utanför Halmstad. Polisen tror nu att de vet mannens identitet och säger att han inte är från Halland.

– Vi har en arbetshypotes angående identiteten, men identiteten är inte fastställd. Vi jobbar utifrån en teori om vem mannen är, säger Cecilia Bergsten, som är chef på roteln för grova brott i Halland. 

Det var under tisdagen som en förbipasserande person hittade en död man i skogen vid i Marbäck utanför Halmstad. Området ligger bara 50 meter in från riksväg 25, på vägen mellan Halmstad och Simlångsdalen.

Polisen har de senaste dagarna haft polishundar som sökt av området i Marbäck och hört vittnen som berättat att de hört skott eller smällar i området kvällen eller natten innan mannen hittades i skogen. 

– Polishundarna har gjort fynd som jag inte kan kommentera i detalj och arbetet med det kommer fortsätta under dagen. Skälet till att vi är sparsamma med detaljer är för att vi parallellt håller förhör och vill inte påverka innehållet i de förhören, säger Cecilia Bergsten. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista