Blåljus från polisbil
Foto: Johan Nilsson/TT.

Metallrör och däck slängdes mot polis

En man och en kvinna döms efter en vansinnesfärd i Varberg i somras. Under jakten kastades bland annat metallrör, reservdäck, skor och kläder ut mot den efterföljande polisbilen.

Färden började på E6-påfarten Varberg nord och fortsatte i uppemot en timmes tid. Hastigheten låg långt över vad som är tillåtet och bilen körde ibland utanför vägbanan, skriver SVT Nyheter Halland

Polisen bedömer att det kom farande 25 till 30 olika föremål. En 20-årig man som åkte i bilen erkänner att han kastat saker, men förnekar att han slängt narkotika, vapen och ett basebollträ. 

Enligt mannen kastades saker för att polisen skulle stanna och se efter vad det var. 20-åringen döms nu för framkallande av fara för annan och får skyddstillsyn och tvångsvård för sina missbruksproblem. En 45-åring kvinna, som körde bilen, döms för grov vårdslöshet i trafik till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst, skriver SVT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista