Bussar Hallandstrafiken Halmstad Foto: Sara Hector/Sveriges Radio
Daniel Modiggård tror på utökad trafik på flera håll i länet. Men han framhåller att det är resbehovet som styr. Foto: Sara Hector/Sveriges Radio
#jagvill

Fler helgbussar Unnaryd-Hyltebruk om fler åker

3:36 min

Under rubriken #jagvill har P4 Halland i veckan frågat boende i Hylte kommun vad som är bra och vad som kan bli bättre. Abdinoor ville ha fler helgbussar mellan Hyltebruk och Unnaryd - nu får han svar.

– Vi har gjort stora satsningar på trafiken mellan Hylte och Unnaryd de senaste åren, men främst då på vardagar. Resbehovet är stort, men vi behöver prioritera i trafiken, säger Daniel Modiggård, trafikplaneringschef på Hallandstrafiken.

Att planera bussavgångar innebär att ständigt analysera trafiken, säger Daniel Modiggård. Fler och fler väljer att åka kollektivt och då måste trafiken gå oftare.

– Fler ser fördelarna med kollektivtrafiken och det är positivt, för då kan vi också utveckla trafiken - även på kvällar och helger.

Han utesluter inte nya utökade eller nya turer exmeplevis mellan Hyltebruk och Unnaryd. Men han framhåller att det är behovet som styr.

– Kollektivtrafiken innebär att vi reser tillsammans och för att det ska funka behövs det ett bra underlag med resenärer. De turerna vi redan har utökat med mellan Hyltebruk och Unnaryd bygger på ett behov som industrin i orterna har sett av att få in kompetent personal. Med andra ord, ser vi att det finns ett bra underlag och ett behov så kan vi börja utveckla trafiken successivt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".