Kitesurfing i Apelviken. Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio
Apelviken i Varberg ska rustas upp. Foto: Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio

Nu kan upprustningen av Apelviken börja

1:29 min

Bad- och rekreationsområdet Apelviken i Varberg ska rustas upp med bland annat belysning längs strandpromenaden, gång- och cykelbanor och satsningar på surfverksamheten.

På tisdagen klubbade Varbergs politiker igenom en ny detaljplan för Apelviken som spikar vad som får och inte får genomföras.

Enligt planen ska det byggas gång- och cykelbanor längs med Tångkörarvägen och rustas upp med belysning. Det blir också möjligt för flera restauranger att bygga ut. Jeanette Qvist (S) var nöjd med den nya planen.

– Jag tycker det är jättebra. Att det blir ljust och att det är ljuspollare som inte är för höga. Att man kan ha kvar kustsikten men samtidigt få ljuset. För på sommaren är det stökigt där nere, man cyklar lite här och var, många som är på väg efter konserter och sådär.

Den nya planen för Apelviken innehåller även en extra satsning på surfverksamheten. Surfparkeringen utrustas med ett nytt hus för uthyrning eller försäljning av surfprylar, samt extra café- och restaurangverksamhet.

Intill ska det dessutom anläggas ett så kallat ”surftorg” för att surfverksamheten ska kunna flytta ut. Där ska det även ges möjligheter för exempelvis en skateboardramp eller utomhusgym.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".