Östergårdsskolan
Foto: Johan Davidsson/Sveriges Radio.

500 surfplattor stulna – två häktade för grov stöld

1:11 min

Det var för en vecka sedan som 500 surfplattor och datorer stals från Östergårdsskolan i Halmstad. Nu är två personer häktade för stöld.

De två personerna är skäligen misstänka misstänkta för grov stöld, den lägre av misstankegraderna.

Vid inbrottet stals datorer och surfplattor för nära 1,5 miljoner kronor.

– I fredags hämtades det in två personer till förhör och under helgen fortsatte utredningsarbetet vilket mynnade ut i att båda blev häktade i måndags, säger Kenneth Johansson, förundersökningsledare på polisen.

Vad är det som har framgått i utredningen?

– Det vill jag inte gå in på. Det är locket på, av utredningstekniska skäl, säger förundersökningsledaren.

Vi kan inte utesluta att det är fler inblandade.

– Just nu är det två stycken som är häktade. De hämtades in till förhör i fredags, blev anhållna av åklagare och sen blev de häktade av Halmstads tingsrätt i måndags, säger Kenneth Johansson, förundersökningsledare.

De misstänkta är nu utredningshäktade under en vecka.

– Vi har ju som sagt en vecka på oss nu att jobba fram ytterligare, så får vi se sen. Det blir väl en ny förhandling på måndag annars, säger Kenneth Johansson, förundersökningsledare  hos polisen.

Eleverna på Östergårdsskolan skulle precis få tillgång till sina nya datorer och surfplattor. Men natten till i onsdags förra veckan stals de.

Läs mer: 500 surfplattor och datorer stulna från skola 

– Det är jättetråkigt för skolan, och specifikt för våra elever, sade Simon Brekell, sade rektorn efter inbrottet till P4 Halland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista