P4 Halland flyttar in på Medborgarservice på Andersberg under en veckas tid.
P4 Halland flyttar in på Medborgarservice på Andersberg under en veckas tid. Foto: Sveriges Radio.
#jagvill

P4 Halland flyttar till Andersberg

0:43 min

I jakten på vilka frågor som är viktiga för hallänningarna detta valår stannar P4 Halland till på Andersberg i Halmstad.

– Det känns väldigt roligt. Vi hoppas att många ska ha tid att prata med oss, säger Therese Wahlgren, en av reportrarna som kommer jobba från Medborgarservice på Andersberg under hela vecka 4.

Som en inledning på valåret flyttar P4 Halland ut till lyssnarna. En miniredaktion kommer att turnera i länets samtliga kommuner och program ska sändas från olika platser. Tanken är att du som bor i Halland ska sätta agendan.

Turnén började i Hyltebruk för ett par veckor sedan.

– Vi fick med oss många tankar och idéer från Hylte. Det var roligt spännande att höra att så många trivdes i Hylte kommun, och det var också många som hade konstruktiva tankar kring vad som kunde förändras och bli bättre, säger Therese Wahlgren.

I projektet #jagvill vill vi veta vad hallänningar pratar om runt köksbordet, vilka frågor som är viktiga lokalt och vad du som lyssnare berörs av i vardagen. De ämnen som engagerar mest tar vi med till experter och makthavare för att lyfta frågorna och söka svar när vi närmar oss valet.

– Men vissa frågor behöver ett svar redan nu. Ett exempel var Abdinoor Muhamed Ali i Hyltebruk som ville slippa köra bil mellan Hyltebruk och Unnaryd och istället kunna ta bussen. Det tog vi med oss till Hallandstrafiken och undrade om de kunde lösa det, säger Therese Wahlgren.

Nu stannar alltså turnén i Halmstad på Andersberg där P4 Hallands miniredaktion finns under hela veckan.

Vi sänder även Eftermiddag i P4 från samma plats på onsdagen. På tisdagen sänds Förmiddag i P4 från företaget Martin och Servera, och Morgon i P4 sänds på fredagen från sjukhuset i Halmstad.

Turnéplan

  • Vecka 2 - Biblioteket, Hyltebruk √
  • Vecka 4 - Andersbergs Medborgarservice Halmstad
  • Vecka 6 - Aranäsgymnasiet Kungsbacka
  • Vecka 9 - Kommunhuset Laholm
  • Vecka 11 - Falkenbergs Turistinformation
  • Vecka 13 - Södertull Varberg

Har du frågor eller förslag når du oss ute eller på nyheter.halland@sverigesradio.se.

Diskussionerna deltar du i på vår Facebooksida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".