Emma och David jublar efter att de vunnit kvartsfinalen.
1 av 5
Emma och David jublar efter att de vunnit kvartsfinalen. Foto: Estrid Wagersten/Sveriges Radio.
Emma och David
2 av 5
Emma och David från Jutarumsskolan. Foto: Estrid Wagersten/Sveriges Radio.
Särö skolas tävlande Tage och Nellie
3 av 5
Särö skolas tävlande Tage och Nellie! Foto: Estrid Wagersten/Sveriges Radio.
Särö skola hoppas på vinst!
4 av 5
Särö skola hoppas på vinst! Foto: Estrid Wagersten/Sveriges Radio.
Jutarumsskolan tävlar!
5 av 5
Jutarumsskolan tävlar! Foto: Estrid Wagersten/Sveriges Radio.
Halland Vi i femman

Jutarumsskolan tog hem historiskt jämn match

3:20 min

Det krävdes tre extrafrågor för att skilja de båda klasserna, Jutarumsskolan och Särö skola, åt. Men tillslut vann Jutarumsskolan från Halmstad.

Den första omgången av snabbfrågorna inleddes med att Särö skola kammade hem två poäng. Men Jutarum kom snabbt in i matchen och reducerade till 2-1.

Kvällens första a- och b-frågor var lite kluriga, och lagen svarade rätt på varsin fråga. Matte var båda lagen bra på och kammade hem full poäng.
Båda lagen tog hem två poäng var, eftersom de kunde titeln på Jockes bok Monster. 

På de snabba ja- och nej-frågorna svarade båda lagen exakt likadant! Och det skilde då fortfarande en poäng mellan de båda lagen, med Särö i ledningen.

När vi gick in i andra halvlek var det fortsatt en poängs ledning för Särö då ställningen var 19-18.

Inledningsvis i andra halvlek ryckte Särö skola ifrån, och utökade sin ledning. Men inför sista frågemomentet Stegen var ställningen 25 lika, efter att Jutarumsskolan utjämnat på snabbfrågorna.

Och när det blev dags för Stegen tryckte Jutarumsskolan redan på tio poäng och Säro skola på åtta poäng. Spänningen var olidlig, klasskompisarna såg nervösa ut när domare Björn Barsby skulle avslöja hur det gått. 

Men det visade sig att INGET LAG hade svarat rätt! Så därför fick man sätta in extrafrågor. På de två första extrafrågorna lyckades inget av lagen svara rätt – men Jutarumsskolan vann på sista frågan, till ett stort jubel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".