Blåljus
En kvinna har blivit påkörd på ett övergångsställe i Kungsbacka. Foto: Johan Nilsson/TT

Bilist körde på fotgängare och smet från platsen

0:51 min

En person har blivit påkörd på ett övergångsställe i Kungsbacka. Föraren smet från olycksplatsen innan polis och räddningstjänst hunnit fram.

Vid kvart i åtta på måndagskvällen fick SOS Alarm ett larm om att en kvinna blivit påkörd på Söderåleden vid Tölö Kyrkby. 

 – En kvinna har blivit påkörd av en bilist och den här  bilisten har då valt att köra från platsen efter att hon varit ute ur bilen och talat med kvinnan, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Den påkörda kvinna har avförts till sjukhus för kontroll, troligen lindrigt skadad. Föraren av den bil som körde på henne hade lämnat olycksplatsen när polis och räddningstjänsten kommit dit.

– Enligt kvinnan som blev påkörd ska föraren ha varit ute och pratat med henne och sedan gått in i bilen och kört från platsen, vilket är straffbart i samband med en sådan här situation. Det är smitning från trafikolycksplats.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".