Emilia och Erik i Toråsskolan
1 av 5
Emilia och Erik i Toråsskolan. Foto: Estrid Wagersten/Sveriges Radio.
Fjärås Bräckaskolan
2 av 5
Fjärås Bräckaskolan hejar på sina tävlande! Foto: Estrid Wagersten/Sveriges Radio.
Toråsskolans två tävlande Emilia och Erik.
3 av 5
Toråsskolans två tävlande Emilia och Erik. Foto: Estrid Wagersten/Sveriges Radio.
Toråsskolan säger hej!
4 av 5
Toråsskolan säger hej! Foto: Estrid Wagersten/Sveriges Radio.
Fjärås Bräckaskolans tävlande
5 av 5
Fjärås Bräckaskolans tävlande Szymon och Filippa. Foto: Estrid Wagersten/Sveriges Radio.
Halland Vi i femman

Toråsskolan vann tredje kvarten med en poäng

1:05 min

Toråsskolan lyckades knäcka Fjärås Bräckaskolan, och vann den tredje kvartsfinalen med en ynka poäng.

Toråsskolan, med tävlande Emilia och Erik, inledde starkt och tog tre av de fem snabbfrågorna, samtidigt som Fjärås Bräckaskolan inte var först på knappen. Men på nästkommande frågemoment med a- och b-frågor kom Bräckaskolan, där Filippa och Szymon stod för motståndet, in i matchen och kammade hem två poäng, samtidigt som Toråsskolan tog full pott, och ställningen var då 7-2, inför en klurig matteuppgift. På matteuppgiften svarade Toråsskolan rätt och utökade ledningen till 10-2.

När det blev dags för de snabba ja- och nej-frågorna var alla tävlande elever på tårna, och svarade rätt på många frågor, ställningen var efter det frågebatteriet 20-13. Dagens grej lyckades båda lagen knäcka, och i halvtid var ställningen 23-16.

På den musikrelaterade frågan svarade båda lagen helt rätt, men på nästa a- och b-fråga knappade Fjärås Bräckaskolan in på Toråsskolan.

Inför det sista frågemomentet Stegen var ställningen 33-26 till Toråsskolan. Toråsskolan tryckte på 8 poäng, och Fjärås Bräckaskolan på 6 poäng. Men trots att Toråsskolan svarade fel och Fjärås Bräckaskolan svarade rätt vann Toråsskolan med en ynka poäng, och slutställningen blev 33-32.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".