blåljus på polisbil
Knivman rånade butik i Åsa. Foto: Johan Nilsson/TT.

Man med kniv rånade butik i Kungsbacka

2:01 min

En man beväpnad med kniv har rånat en butik i Åsa under tisdagskvällen.

En butik i Åsa har blivit utsatta för ett väpnat rån strax innan halvåtta på tisdagskvällen.

– Vi åkte till platsen så fort vi fick samtalet och sedan har vi jobbat med att samla in information, säger Stefan Gustafsson, presstalesman på polisen region Väst.

Enligt polisen har en okänd man kommit in i butiken, dragit upp en kniv och knuffat bort personalen från kassan. Mannen ska sedan ha tagit sedlar till ett okänt värde ur kassan och sprungit ut ur butiken. Ingen ur butikspersonalen har blivit fysiskt skadad. 

Stefan Gustafsson säger att polisen inte utesluter att de är fler än en person som ligger bakom rånet.

– Själva händelsen är en gärningsman som är inne i butiken sen går det inte att utesluta att det fanns någon ytterligare på utsidan.

Butikspersonalen har gett polisen en detaljerad beskrivning av gärningsmannen. Det ska röra sig om en mörkklädd man i 20-årsåldern, 175 centimeter lång, lätt byggd.

Mannen ska ha varit klädd i en kortare dunjacka, haft blå gymnastikskor på sig och gick med en lätt haltande gång.

Ingen gärningsman har gripits för rånet och Stefan Gustafsson säger att nu fortsätter polisen att jobba med fallet.

 – Vi hoppas att vi ska få in vittnesuppgifter, vi utesluter inte att det fanns fler än den personen som var inne i lokalen. Men framförallt så att vi på ett bra signalement kanske kan få fram uppgifter på vem den här personen är.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".