Leif Hallberg har själv drababts av bränderna. Senast i går brann en barnvagn.
1 av 4
Leif Hallberg har själv drababts av bränderna. Senast i går brann en barnvagn. Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio.
En barnvagn på Jaktfalksvägen brann i går kväll. Här är resterna av den.
2 av 4
En barnvagn på Jaktfalksvägen brann i går kväll. Här är resterna av den. Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio.
ÄVen cyklar har brunnit på samma adress.
3 av 4
Leif Hallberg har själv drababts av bränderna. Senast i går brann en barnvagn. Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio.
Tre bränder sen årsskiftet.
4 av 4
Tre bränder sen årsskiftet. Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio.

Barnvagn brann – samma gata drabbad: "Är ju rädd"

3:53 min

Tre bränder har drabbat Jaktfalksvägen på Fyllinge i Halmstad sen årsskiftet. I går kväll brann en barnvagn och grannarna är nu oroliga.

Se bilderna på bränderna som har drabbat de boende.

Bland grannarna som P4 Halland har pratat med märks det att bränderna rör upp känslor. Området beskrivs annars som lugnt.

– Ja, man är ju rädd. Det är ju skrämmande det som pågår nu. Man får hoppas att det är slut på det nu, säger Leif Hallberg.

Själv höll han på att drabbas i en av bränderna. För två veckor sedan brann det i en garagelänga och förråd där Leif Hallberg förvarade sina veteranbilar som han lyckades rädda i sista minuten.

Polisen misstänker att garagebranden var anlagd. I samband med branden fick flera grannar evakueras eftersom bostäderna saknade vatten och värme – då pump och ledningar förstördes.

Läs mer: 57 boende fick evakueras vid garagebrand

Det är stora bekymmer, det är nervöst. Men jag hoppas att de kan få tag i de här som gör detta, så att det blir slut på det

På vilket sätt känner du att det är nervöst?

– Det kan hända igen plus att jag själv bor på andra våningen. Om de sätter fyr i trapphuset där så är man illa ute, säger Leif Hallberg

Så sent som i söndags brann det på Jaktfalksvägen igen – då i ett cykelförråd. Och i går brann det alltså en tredje gång på bara ett par veckor – när en brand startade i en barnvagn i ett trapphus.

Det var grannar som upptäckte trapphusbranden och sedan hjälptes åt att försöka släcka branden.

Det är fruktansvärt skrämmande. Vi får hoppas att de tar tag i de här.

Även räddningstjänsten är oroade över antalet bränder. Enligt John Kvarnhäll som var räddningsledare i natt tänkte personalen "inte nu igen" när det hände för tredje gången.

Tillsammans med polisen funderar de nu på vad som kan göras. En sak som har nämnts är att det kan bli aktuellt att filma människorna på platsen vid en brand för att kunna se om personer återkommer flera gånger.

I nuläget finns ingen misstänkt för bränderna.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".