Nu är bron över Nissan öppen igen!
1 av 4
Nu är bron över Nissan öppen igen! Foto: Sandra Killgren/Sveriges Radio.
Fotgängare kan ta sig över bron från biblioteket till innerstan.
2 av 4
Fotgängare kan ta sig över bron från biblioteket till innerstan. Foto: Sandra Killgren/Sveriges Radio.
Ulf Holm, gatuchef Halmstad kommun
3 av 4
Ulf Holm, gatuchef Halmstad kommun Foto: Sandra Killgren/Sveriges Radio.
Ulf Sjöberg, yrkesarbetare NCC
4 av 4
Ulf Sjöberg, yrkesarbetare NCC Foto: Sandra Killgren/Sveriges Radio.

Provisorisk gångbro över Nissan är öppen

2:59 min

Den eldhärjade bron mellan biblioteket och innerstan i Halmstad har fått en provisorisk lagning – och är nu öppen för den som vill ta sig över Nissan.

Det var under nyårsnatten som gångbron över Nissan började brinna, och tillfälligt fick stängas ner eftersom den skadades så svårt. Men under fredagsförmiddagen kunde bron öppnas igen, efter en provisorisk lagning. 

 – Det känns fantastiskt bra. Vi hade inte räknat med att så snart efter branden kunna öppna den provisoriskt. Vi vet att det är efterlängtat, säger Ulf Holm, som är gatuchef på Halmstads kommun. 

Ulf Sjöberg har varit med och byggt upp den provisoriska bron, som har ett staket som startar vid bibliotekssidan och sträcker sig till mitten av bron. 

– Det har varit intressant. Många är jätteintresserade av bygget, och vad jag har förstått är det nästan 2000 personer varje dag som passerar här, och alla är jätteglada att det blivit ordning på detta, säger han.

Men det kommer dröja ett tag innan bron är lagad permanent. 

– Vi kommer sikta på att bygga om den i höst, och göra den permanenta lagningen i höst, säger Ulf Holm.

Den provisoriska bron är såpass bred att det går att ta sig över med barnvagnar och rullstolar, vilket glädjer Ulf Sjöberg.

– Jag tycker det blev bra med staketet och räcket och att vi fick plats med en såpass stor bredd, så det går att ta sig över med rullstolar och barnvagnar, säger Ulf Sjöberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".