rättegången
Bild från rättegångsdagarna. Arkivbild. Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio.

Kl 11: Misstänks för mord med köttyxa – idag kommer domen

Klockan elva kommer domen mot de två män som misstänks för mord och mordförsök efter att ha brutit sig in i en lägenhet i Rydöbruk.

Det var natten mellan den 12-13 september som två män bröt sig in i en lägenhet i Rydöbruk. Flera grannar ska ha vaknat efter att ha hört skrik från lägenheten. Det slutade med att en man i 40 årsåldern dog.

Två män, en 35-åring och en 18-åring, misstänks nu för mord och mordförsök. 18-åringen misstänks även för grovt övergrepp i rättssak.

Enligt åtalet bröt sig 35-åringen och 18-åringen in i en lägenhet i Rydöbruk. Där utdelade de båda misstänkta männen kraftigt våld mot en man som låg och sov på övervåningen, som sedan lyckades fly, och sen gav de sig på mordoffret, en man i 40-årsåldern.

35-åringen ska ha huggit honom i bålen med en köttyxa och 18-åringen ska ha huggit mannen i buken och bålen med en bajonett.

Mannen dog på Halmstad sjukhus av skadorna.

Idag, vid elva-tiden, kommer domen mot de två misstänkta männen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".