Skidskytte
Knut-Arne Kareld, Ätrans IF, säger att framgångarna i OS ökar intresset för skidskytte. "Folk har redan börjat fråga om det går att åka här", säger han. Foto: Göran Frost/Sveriges Radio.

OS-framgångarna ökar intresset för skidskytte i Ätran

2:41 min

Först Sebastian Samuelsson och nu Hanna Öberg - Sveriges insats i skidskytte är över förväntan i OS. Klubben med Hallands enda anläggning tror nu på fler åkare i spåren.

– Intresset ökar såklart. Det är redan folk som har frågat om det går att åka här, säger Knut-Arne Kareld, från Ätrans IF.

Men just nu är det är bristen på snö som ställer till det. Klubben har arrangerat flera tävlingar med skytte som inslag, exempelvis orienteringsskytte – med andra ord är det inget fel på intresset.

Men varken i år eller förra året har vädret tillåtit klubben att tillverka tillräckligt med konstsnö för att räcka till skidskytte.

Hos ungdomarna i Ätran verkar framgångarna i OS i alla fall gjort avtryck. Moa Tellvik har stått på skidor tidigare, men inte med en bössa på ryggen. 

– Det låter väldigt kul och det finns en anläggning nära, säger hon om att pröva på sporten.

Vad säger du om Hanna Öbergs guld?

– Helt fantastiskt! Det kan man inte tro att Sverige är så duktiga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".