Marcus Dahlberg gillar att köra A-traktor
1 av 2
Marcus Dahlberg gillar att köra A-traktor. Foto: Sandra Killgren
Marcus Dahlberg
2 av 2
Marcus Dahlberg tycker att det är bra att polisen gör fler kontroller av A-traktorer. Foto: Sandra Killgren/Sveriges Radio.

Kör själv A-traktor och gillar polisens hårdare koll

4:20 min

18-årige Marcus Dahlberg har kört A-traktor sedan han var 15, och han tycker det är bra att polisen gör fler kontroller – och även ringer föräldrar i förebyggande syfte.

Polisen i Halmstad och Laholm har ju under hösten fått in ovanligt många samtal om A-traktorer som kör i höga hastigheter. Från och med årsskiftet har polisen därför utfört extra kontroller och tagit åtta A-traktorer i beslag.

Och det tycker Marcus Dahlberg är bra.

– Det är bra att få stopp på all vårdslös körning, men det är också negativt från min sida sett för det är många som sköter sig, och nu riskerar man att dra alla över en kam, säger Marcus Dahlberg, som tycker det verkar som att polisen har en tendens att kolla de som har mindre fina A-traktorer oftare.

Men Marcus menar att de som har mindre fina A-traktorer sköter sig lika bra som de som har A-traktorer i toppskick.

Följer du alltid reglerna?

– Jag försöker väl så gott jag kan men jag har också misskött mig och tagit lärdom av det och ändrat mig, säger Marcus Dahlberg.

 

Marcus Dahlberg har kört A-traktor sedan han var 15 år och har tidigare anordnat en träff i Falkenberg för A-traktorfantaster. Foto: Sandra Killgren/Sveriges Radio.

En A-traktor får köra i 30 km/tim och Marcus Dahlberg har kört sedan han var 15 år. Själv har han pimpat sin A-traktor med snyggare fälgar och annan ratt och satt in belysning i hytten.

Och Marcus Dahlberg tror att polisens extra övervakning kan göra skillnad.

– Och det säger jag med omtanke om alla A-traktorförare att sköt er därute, det är jätteviktigt. För det värsta är att man kan krocka med någon som kan dö, och det vill man ju inte leva med, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".