Gessle och Galavant bakom låt till bordtennis-VM

1:57 min

Per Gessle har gjort den officiella låten till bordtennis-VM i Halmstad – "Name You Beautiful" tillsammans med houseduon Galavant.

Per Gessle framför den specialskrivna låten tillsammans med artisten Helena Josefsson vid bordtennis-VM – Halmstadevenemanget som väntas nå miljoner tv-tittare.

– När jag fick förfrågan att skriva den officiella sången för turneringen så fanns det ingen tvekan, säger Per Gessle i ett pressmeddelande.

Per Gessle har skrivit låten tillsammans med andra Halmstadbor, nämligen killarna i Galavant (Sebastian Atas och Victor Sjöström) och deras kompis Viktor Broberg.

– Det är det som är kul med musik. Det finns inga gränser, utan man blandar olika genrer för att skapa nya grejer. Det är typ lite så vi har gjort här, säger Sebastian Atas från houseduon Galavant.

Han (Per Gessle) tycker att det är kul med den bakgrunden vi kommer ifrån och att vi kan blanda och skapa något nytt liksom.

Sebastian Atas, en av medlemmarna i duon Galavant. Foto: Sandra Killgren/Sveriges Radio.

– Vi hade hur kul som helst, säger Gessle.

100 nationer väntas besöka Halmstad när bordtennis-VM avgörs i Halmstad Arena 29 april och 6 maj 2018.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista