WIC:s guldlag bästa laget genom alla tider

2:19 min

Warberg IC under säsongen 2007/2008 är världens bästa lag, enligt innebandyprofilen Joel Milesson.

Joel Milesson har använt sig av rankingsystemet Elo, som egentligen används i schack, men som han har modifierat så det fungerar på innebandy. Han redovisar hur han kommit fram till att just Warberg IC anno 2007/2008 är världens bästa lag på sajten Innebandynytt.

Magnus Svensson är en av lagets största stjärnor, och han tycker att Milesson har helt rätt.

– Vi hade ett fantastiskt lag den säsongen. VI gick igenom hela den säsongen med att endast förlora två matcher och vann SM-guld, så det är klart han har rätt!

Hur bygger man ett så framgångsrikt lag? 

– Det är ju inget man gör över en natt. Stommen i laget var spelare som hade varit med i föreningen i många år. Och just den säsongen lyckades vi toppa allting! 

Särskilt lyfter Milesson fram finalen mot AIK, som blev oväntat tajt. Det är ett minne som Magnus Svensson aldrig kommer glömma. 

– Vi vinner på straffar och jag fick avgöra på straffar är extra roligt då jag är dålig på straffar. Det var ett speciellt sätt för mig att avgöra på. 

Så det var ingen överraskning att ni blivit utsedda till världens bästa lag?

– Det har ju jag och laget vetat hela tiden, så för oss var det ingen nyhet alls. Men sen att det blev bekräftat av någon som gjort en så gedigen undersökning var ju verkligen kul. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista