Det rullar men det går långsamt för långtradarna i snöfallet.
Det rullar men det går långsamt för långtradarna uppför Brödabacken i snöfallet. Foto: Andreas Svensson/Sveriges Radio.

Många trafikolyckor i Halland under morgonen

Ett flertal trafikolyckor har inträffat i länet till följd av snöfallet på torsdagsmorgonen.

Klockan 06:09 inträffade en singelolycka vid Säröavfarten E6:an i höjd med Kungsbacka. Långa köer och trångt att passera mellan avfart 60-61 som följd.

– Man får räkna med att det blir stopp där när räddningstjänst och ambulans är på plats, säger Sveriges Radios trafikreporter Peter Blomqvist vid kl 06:15.

Tidigare natten mot torsdagen, vid kl 02:33, larmades räddningstjänsten om en singelolycka vid infarten till Veinge på riksväg 15 mellan Genevad och Knäred.

– En man ringer in och förklarar att han kört in i en snövall och att han sitter kvar i bilen. När vi kom dit var han ute ur bilen, men klagar över nack- och ryggsmärtor och han förs med ambulans till sjukhus, säger Johan Wallin, ledningsoperatör på räddningstjänsten Halmstad. 

Vid kl 05:21 inkom nästa larm om trafikolycka till räddningstjänsten. Det är en singelolycka med personbil på länsväg 730 strax norr om Hyltebruk mellan Hyltebruk och Landeryd. Bilen ska ha kört in i mitträcket och glidit ner i diket.

När P4 Halland pratar med räddningstjänsten vid halv sex-tiden har de nyss kommit till platsen.

– Föraren sitter kvar i bilen, men han är inte fastklämd. Klagar på nacksmärtor så det kanske blir aktuellt att klippa ut honom. Vi får rådgöra med ambulanspersonalen om det, säger Johan Wallin till P4 Halland.

Sveriges Radios trafikredaktion varnar för halt väglag under torsdagen.

Enligt SMHI ska vädret ge mulet med snöfall, som fram på dagen kan få inslag av regn. Så räkna med moddigt väglag ju längre dagen lider.

Kör försiktigt!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".