Starkt stöd för Mariette i hembyn

1:24 min

Under lördagskvällen är det final i Melodifestivalen och artisten Mariette tävlar med låten "For You". På konditoriet i Harplinge är Mariette extra populär.

På Börjes konditori sitter det affischer som uppmanar kunderna att rösta på Mariette i Melodifestivalen och det finns en särskild Mariette-bakelse till försäljning.

– Vi skulle egentligen börjat sälja bakelsen först dagen innan finalen. Men det är så många kunder som frågat efter den så vi började redan fyra dagar innan, säger Louise Bengtsson, konditor.

Det är ingen slump att Mariette har så starkt stöd just här. Hon växte upp i Harplinge och det var hennes farföräldrar som startade konditoriet på 1950-talet.

– Mina barn hejar på Samir och Viktor, men jag hoppas att Mariette ska vinna, säger Per-Inge Sköld, en Slöingebo som handlar bröd till fredagsfikat på jobbet.

 Hör mer i spelaren ovan!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista