Kvartsfinalklart för de halländska volleybollagen

3:58 min

I helgen spelades sista omgången i Elitserien, och alla tre halländska lag är klara för kvartsfinalspel. P4 Hallands volleybollexpert ger er bakgrunden och förutsättningar inför slutspelet.

– Det har varit en dvala i några veckor, och äntligen kommer det igång! säger P4 Hallands volleybollexpert Andréa Jacobsson. 

Både Hylte/Halmstads damer och herrar spelade mot Sollentuna igår, och båda lagen vann sina matcher med 3-0. För damerna innebar det att Hylte/Halmstad blir seriesegrare, vilket innebär att de har hemmaplansfördel genom slutspelet. 

Men det har varit lite turbulent för damlaget den senaste veckan, eftersom deras tränare fått sparken. 

– Tjejerna har nog varit med om en av de tuffaste veckorna under denna säsongen. Men tittar man på resultatet och hur de spelade igår så gick de verkligen samman som ett lag och spelade för varandra. Och det får man hoppas att denna incidenten leder till – att de spelar mer för varandra.

Så blir kvartsfinalerna för de halländska lagen

  • Hylte/Halmstad - Linköping (damer) 

– Det är ett ganska kaxigt val. För Linköping ligger femma i serien, och man får välja mellan lagen som ligger på 5-8 plats, så man väljer enligt tabellen det bästa laget. Men tjejerna säger att det är ett lag som passar dem, säger Andréa Jacobsson.

  • Hylte/Halmstad - Tierp (herrar)

 – Tierp spelade man en tajt 3-2-match mot i höstas, men nu senast vann man med 3-1 och ganska komfortabelt. De har självförtroende med sig in i den matchserien, säger Andréa Jacobsson.

  • Falkenberg - Södertelge (herrar)

 – Jag har dömt ut Falkenberg flera gånger denna säsongen och helt plötsligt överraskar laget! Mot Södertelge har de varsin 3-2-vinst, så den matchserien är på förhand mest tajt. Men jag tror Falkenberg reder ut det. De har hittat slutspelsformen, säger Andréa Jacobsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista