Man hittad död utanför Ullared – fallet tas upp igen

Polisen öppnar på nytt förundersökningen i ett ärende där en man från Ullared försvann och sedan hittades död i april 2016.

Det var i april 2016 som en man från Ullared försvann, och sedan hittades död. Nu meddelar polisen att man på nytt öppnar förundersökningen i ärendet.

Orsaken är den kritik som förekommit i media. Det skriver polisen i ett pressmeddelande. Det är utredningsenheten i regionen som kommer att leda arbetet.

Enligt gällande rutin har polisen dessutom överlämnat den del av ärendet där man kan misstänka att polisen gjort fel till Särskilda utredningar för granskning. Detta ärende leds av åklagare.

Region Väst gör dessutom en intern granskning av dödsfallsärenden i Halland för att se om det finns fler fall där man inte med säkerhet kan utesluta att brott begåtts, och där polisen inte har inlett en utredning omedelbart.

Polisen har också påbörjat ett internt arbete i Halland för att öka kunskapen och förståelsen hos samtliga medarbetare för hur de ska arbeta med denna typ av ärenden.

– Vi tar detta på stort allvar och har vidtagit omedelbara åtgärder. Vi ska alltid göra vårt yttersta för att utreda dödsfall. Det är en rättssäkerhetsfråga och oerhört viktigt för vår trovärdighet, säger Mats Palmgren, polisområdeschef i Halland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista