Johan Oremo
Johan Oremo siktar nu på att få så mycket speltid som möjligt. Foto: Estrid Wagersten/Sveriges Radio.

Johan Oremo tillbaka efter skadan – satsar mot startelvan

4:36 min

Fotbollsspelaren Johan Oremo är redan tillbaka i spel efter en korsbandsskada. Nu hoppas han kunna ta en plats i startelvan när säsongen drar igång.

I somras värvade HBK Johan Oremo, med förhoppningen att anfallaren - som är en erkänd måltjuv, skulle hjälpa laget att klara sig kvar i Allsvenskan. Till en början såg det ljust ut, men i slutet av augusti drabbades Oremo av en korsbandsskada, och säsongen var över.

Men för ungefär en vecka sedan byttes Johan Oremo in i Svenska cupen-matchen mot AIK med 12 minuter kvar av ordinarie tid och en snabb comeback efter skadan var ett faktum. 

– Det är något man har väntat på. Jag har gått i sex månader och kört rehab, och det känns otroligt skönt att vara tillbaka på planen igen, det är där man vill vara. Ingen fotbollsspelare vill sköta sin rehab och köra i ett gym, det är det värsta som finns för en fotbollsspelare. Jag vill helst att det ska vara match imorgon igen! säger Johan Oremo.

Jag vill helst att det ska vara match imorgon igen!

Simon Bakkioui, HBK:s sjukgymnast är den som hjälpt Johan Oremo att komma tillbaka efter skadan. 

 – Jag har honom att tacka för allting. Han är hård och tuff och har kört rejält med mig. Han har hjälpt mig tillbaka på detta snabba viset – han är fantastisk! säger Johan Oremo. 

Han har hela tiden haft målsättningen att han ska ta sig tillbaka så fort som möjligt.

– Det gick otroligt bra och jag har reagerat positivt på allt vi gjorde, Simon och jag. Det har bara blivit positiva reaktioner hela tiden, och jag har inte haft något bakslag. 

Det är inte bara Simon som har varit ett stort stöd för Johan. Även Ivo Pekalski, som också skadad sig ungefär samtidigt, har varit ett stort stöd. 

– Han har varit ett otroligt stöd. Vi har hjälpts åt att dra varandra framåt när den andra varit trött. Så jag har honom mycket att tacka också, säger Johan Oremo.

Nu satsar Johan Oremo på att komma tillbaka i matchtempo och ta en plats i startelvan. 

Jag vill vara med och konkurrera om en plats i startelvan med en gång.

– Vi har ett bra lag, en ung och pigg trupp. Jag som ålderman får väl förhoppningsvis bidra med rutin. Men jag vill vara med och konkurrera med en gång. Men jag måste komma in i matchtempo först.

Se filmen när Johan Oremo tipsar om hur man tar sig tillbaka efter en idrottsskada!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".