Sandra Holm på konsultföretaget ReTeam.
Sandra Holm på konsultföretaget ReTeam. Foto: Per Qvarnström

Städning i centrum bra quickfix för Halmstad

1:07 min

Fler uteserveringar och tydliga stråk kan förbättre Halmstads innerstad - idag presenterades en tegelsten till centrumutredning.

Halmstad har 369 butiker och 800 meter gågata med shopping på två sidor. Bra förutsättningar för centrumhandel – men hur går man vidare?

Det handlar om att flytta koncept till rätt plats

Halmstad City, Halmstads kommun och Fastighetsägarna Halmstad har anlitat ett konsultföretag som har utrett vad som ska göra centrum mer attraktivt.

Och idag har den 250 sidor tjocka utredningen presenterats för bland andra politiker och handlare.

Halmstad är en bra stad men behöver skruvas upp

– Det handlar om att flytta koncept till rätt plats för att skapa tydliga, profilerade stråk så det är tydligt kommunicerat vad man ska göra på den platsen, säger konsulten Sandra Holm.

Utredningen har också kommit fram till att det behövs mer utsmyckning och upprensning av fasader, och att det behöver skapas tydliga stråk i stadskärnan.

Vad hoppas du att allt detta ska resultera i? 

– Jag hoppas det blir verkstad, Halmstad är en bra stad men behöver skruvas upp och jag tror den har alla möjligheter att bli det som vi har redovisat, säger Sandra Holm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".