Andréas volleybollvärld

Äntligen dags för slutspel!

Veckan som vi alla har väntat på är äntligen här – veckan när slutspelet drar igång och varje match är viktig. Så hur ser det då ut för de halländska lagen inför kvartsfinalerna?

Jag minns från min tid i EVS att när vi klev in i hallen första slutspelsveckan så var det precis som att det kändes i luften att det äntligen var dags.

Den första träningen var oftast en av de bästa på hela säsongen, alla gjorde det lilla extra och alla var så laddade inför det som väntade.

Det var dessutom alltid någon som fick en boll i ansiktet av någon hårt slående lagkompis. Den före detta Hylte/Halmstadspelaren Magdalena Henrysson var tyvärr allt som oftast offer för det där….. men efter att ha känt så näsan satt på rätt plats så tittade hon bara på den som slog och sa ”kan du inte slå hårdare än så där?”, något som vår tränare hade lärt oss att göra och som oftast innebar att vi alla fick oss ett gott skratt.

Det finns dock en rejäl dos allvar i dessa matcher.

Det är vinna eller försvinna i dessa matchserier och det som står först på tur är en kvartsfinalserie, i bäst av fem matcher, där alla våra halländska lag börjar på bortaplan.

Alla tre lag vill förmodligen avgöra i tre raka matcher, för att slippa en extra bussresa till en fjärde kvartsfinal, en resa på allt från 3-7 timmar.

Så här tror jag att det går i kvartsfinalserierna

  • Hylte/Halmstad damer – Linköping (3-0 i matcher)

Det har stormat ordentligt kring Hylte/Halmstads damlag i och med att tränaren, Tony Westman, precis fått sparken. Jag tror att trots en del tumult så vinner H/H matchserien med 3-0 och får se dessa matcher som en chans att hitta en ny trygghet spelet.

  • Hylte/Halmstad herrar – Tierp (3-0 i matcher)

Herrarna i Hylte/Halmstad har den senaste tiden haft problem med att få spelet att stämma och kvartsfinalserien blir otroligt viktig för dem, för att likt damerna, hitta en grund att stå på och ett stabilt spel som håller i längden. Trots en ”formsvacka” tror jag att de tar sig samman och vinner matchserien med 3-0, en ordentligt morot kan vara att slippa en extra bussresa upp till Tierp, som är den absolut längsta resan i slutspelet.

 

  • Falkenberg herrar – Södertälje (3-1 i matcher)

Detta är den på förhand jämnaste matchserien av de tre. Jag tror kanske att Falkenberg trillar dit och förlorar en match då deras spel består av höga toppar men tyvärr en del djupa dalar. Men Falkenberg brukar motbevisa mig och jag hoppas att de gör det även denna gång!

Den på förhand jämnaste kvartsfinalserien – vem får sista ordet och chansen att jubla över en plats i semifinalen? Foto: Pressbild/Volleybollförbundet.

Äntligen, äntligen, äntligen är vi framme vid slutspelet – må bästa lag vinna, och må det bli guldjubel i Halland i slutet av april!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista