Dramat om Hagbard och Signe engagerar i Asige

2:18 min

Av byn Asiges 300 invånare engagerar sig 64 i uppsättningen av Hagbard och Signe. Huvudrollen Signe spelas av Emelie Svensson i dramat om maktkamp och förbjuden kärlek.

Repetitionerna är i full gång på Asige Byteater. Den 31 augusti har Hagbard och Signe premiär och intresset är stort för dramat.

Av Asiges cirka 300 invånare är 64 engagerade på eller bakom
scenen.

– Det är alltifrån en byggrupp, till en sygrupp som syr upp alla våra kläder. Vi har även en matgrupp som lagar mat åt oss till varje repetition. Det tar vi tacksamt emot, säger Emelie Svensson, som spelar huvudrollen Signe. 

Vad handlar då dramat om Hagbard och Signe om?

– Man kan beskriva sagan som Romeo och Julia, med förbjuden kärlek och maktkampen mellan familjerna, säger Emelie Svensson.

Om hat, hämnd, svartsjuka och framför allt kärlek.

– Det är ett drama som livet är idag, det känns verkligen på riktigt. Man har bakat in alla möjliga känslor; både hat, hämnd och svartsjuka och framför allt kärlek. Så det blir väldigt känslosamt för Signe i den här uppsättningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista