Exministern Aida Hadzialic (S)
Aida Hadzialic Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Ex-ministern Aida Hadzialic utesluter inte politisk comeback

0:32 min

Tidigare ministern Aida Hadzialic från Halmstad fick lämna politiken efter att hon kört rattfull. Men en ny politikerbana är inte uteslutet, säger hon i en intervju till Expressen.

I programmet Bara Politik i Epressen TV uppger Aida Hadzialic (S) att en ny bana inom politiken inte är uteslutet i framtiden.

– Det är klart att jag saknar att få vara i ett riktigt politiskt sammanhang. Jag blev kommunalråd när jag var 23 och jag har varit i politiken väldigt, väldigt länge. Att vara utanför det sammanhanget när man är van vid att vara i det är så klart en förändring i ens vardag, säger hon till Expressen.

Det har gått drygt ett och ett halvt år sen Aida Hadzialic kallade till presskonferens och meddelade att hon åkt fast för rattfylla efter att hon varit på en konsert i Köpenhamn. Hon lämnade då sitt uppdrag som gymnasie- och kunskapslyftsminister i Stefan Löfvens regering.

Hadzialic öppnar också upp för en mittenregering. Om Socialdemokraterna vinner valet hoppas hon att de når ett blocköverskridande samarbete med Centerpartiet och Liberalerna, säger hon till tidningen.

– Vi skulle behöva ett ordentligt mittensamarbete kring den ekonomiska politiken – och jag vore väldigt glad om vi fick en mittenregering efter valet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista