Till vänster syns ett avspärrningsband till höger syns armen på en polis.
Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio/Johan Nilsson/TT.

Polisen: Spång-Lyngs död var en olyckshändelse

1:21 min

Efter att utredningen kring Anna Spång-Lyngs död återupptogs i höstas har polisen nu kommit fram till att det med stor sannolikhet var en olycka.

Polisen startade en mordutredning efter Spång-Lyngs död i slutet av 2016, men utredningen lades snabbt ner, eftersom polisen konstaterade att det rörde sig om en olycka. 

Familjen riktade då skarp kritik mot att polisen inte skött utredningen tillräckligt noggrant – och i höstas återupptog polisen utredningen. 

Nu har polisen kommit fram till att Spång-Lyngs död troligtvis var en olycka.

– Beslutet grundas på en rättskemisk undersökning och nya brottsplatsundersökningar och vi har ett större antal förhör som har gjorts. Det finns ingen annan människa som har utsatt Anna för brott, säger Urban Svahn, polisens utredare, till P4 Halland.

I ett pressmeddelande skriver polisen:

"Den samlade bedömningen av utredningsåtgärderna visar att Anna Spång Lyng med stor sannolikhet genom en olyckshändelse har fallit från taket. Det finns inte någon anledning att anta att någon annan har orsakat hennes död och därför läggs förundersökningen nu ner."

Sedan polisen återupptog utredningen har 55 nya förhör hållits och Rättsmedicinalverket har gett förtydliganden till de prover som togs vid obduktionen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista