Guldhattar på HBTK:s spelare.
1 av 2
Guldhattar på HBTK:s spelare. Foto: Ingemar Johansson/Sveriges Radio.
Från den andra SM-finalen mellan HBTK och Eslöv.
2 av 2
Från den andra SM-finalen mellan HBTK och Eslöv i Halmstad Arena. Foto: Ingemar Johansson/Sveriges Radio.

SM-guldet till Halmstad BTK

2:39 min

HBTK tar under torsdagskvällen klubbens tredje SM-guld genom tiderna.

Inför en entusiastisk hemmapublik i Halmstad arena vann HBTK med 4-1 och det var Elias Ranefur som kunde sätta dit matchbollen inför de glada hemmafansen.

– Jag är otroligt glad. Det är så mycket känslor och glädje. Det var ett hårt slit att få vinna SM-guld. Det är så jäkla kul, säger Elias Ranefur en kort stund efter avgörandet. 

HBTK tog omgående en ledning med 2-0 efter två segrar med 3-1 av Elias Ranefur och Mattias Karlsson. Eslövs kines Xu Hui reducerade till 2-1 när han besegrade Ibrahima Diaw med 3-1. Efter pausen så spelade Mattias Karlsson enormt bra och slog Xu Hui med 3-0.

På bordet bredvid var det skiljeset mellan Elias Ranefur och Eslövs Robert Svensson. Efter sex matchbollar vann Elias till sist med 13-11 och då bröt guldjublet ut i Halmstad arena. HBTK: s första SM-guld sen 2003 var bärgat.

– Extremt glad, väldigt häftigt, vilken lagmatch vi gör. Jag är så jäkla glad och stolt över hela laget, säger Mattias Karlsson till P4 Halland bara minuter efter avgörandet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista