I OS i Toronto 1976 vann Ann-Britt Carlsson guld i längdhopp.
1 av 2
I OS i Toronto 1976 vann Ann-Britt Carlsson guld i längdhopp. Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio.
Ann-Britt Carlsson.
2 av 2
Ann-Britt Carlsson. Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio.

Ann-Britt tionde ansiktet på Halmstads Wall of fame

3:29 min

På onsdagen avtäcktes den tionde medlemmen på Halmstads arenas Wall of fame, där porträtt på personer som betytt mycket för idrotten i Halmstads kommun hängs upp.

Två gånger årligen röstar en jury fram en idrottare eller ledare som betytt mycket för idrotten i Halmstads kommun. Vinnaren, som ska ha lokal anknytning och ha tävlat både för en Halmstadsförening och på hög internationell nivå, får sitt porträtt uppsatt på Wall of fame i Halmstad arena.

Vinnaren det här året blev Halmstads första paralympiska guldmedaljör Ann-Britt Carlsson, som gjorde sin idrottsliga karriär i föreningen Tre Hjärtan.

– Det känns fantastiskt härligt. Det är något jag över huvud taget inte trott skulle hända, säger hon till P4 Halland.

Ann-Britt lever med en synskada sedan födseln och mellan åren 1972 och 1985 vann hon hela 25 svenska mästerskap i löpning och hopp och dominerade svensk handikappidrott.

I OS i Toronto 1976 vann Ann-Britt Carlsson den ädlaste av medaljer i längdhopp och i slutet av sin karriär blev hon även nordisk mästarinna på 400 meter löpning.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".