Dick Runesson manar på sina spelare
Dick Runesson har erfarenhet som tränare i Tyskland, men han har även lett flera klubblag i Sverige. Bland annat Gislaved, vars spelare han manar på i bilden ovan under match för tre år sen. Foto: Thommy Thorngren/Sveriges Radio

Utlandsmeriterad tränare tar över Hylte/Halmstads damlag

2:54 min

Dick Runesson - så heter mannen som ska leda Hylte/Halmstads damer till nya framgångar. Ett enkelt val, enligt sportchefen.

– Både jag och Per-Erik (Dahlqvist, huvudtränare) känner till Dick sen tidigare. Han har en gedigen erfarenhet och är fostrad i sporten, säger Mårten Johansson, klubbens sportchef.

Laget missade SM-guldet i våras, efter förlust i finalserien mot Engelholm. Målsättningen är att bli bättre, säger sportchefen, även om han inte vill prata om just SM-guld.

För första gången kommenterar han också vad som låg bakom den tidigare tränaren Tony Westman lämnade klubben.

– I den ekonomiska situation vi satt i var vi tvungna att fatta det beslutet.

Det var med andra ord en lönefråga?

– Nej, men vi behövde hitta en ny kostym för att få allt att funka och för att skapa trygghet för föreningen, spelare och ledare, säger sportchefen Mårten Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista