Arch Enemy vid en spelning i Milano i Italien 2018.
Arch Enemy vid en spelning i Milano i Italien 2018. Trummisen och Deromesonen Daniel Erlandsson närmast i bild. Foto: Oleg Rooz.

Halländskt metalband vann tungt pris

1:00 min

Det halländska hårdrocksbandet Arch Enemy kammade hem det tunga musikpriset i kategorin bästa internationella band på Metal Hammer Golden Gods Awards.

Trummisen i bandet, Daniel Erlandsson, är från Derome och grundaren av bandet, gitarristen Michael Amott, är från Halmstad. Daniel är även lillebror till Adrian Erlandsson, trummis i Paradise Lost, At the Gates, och The Haunted.

Bandet fick priset i måndags, men då de var upptagna med Europaturné så fick Daniels bror, Adrian Erlandsson, gå upp på scen och plocka hem priset åt dem.

Metal Hammer Golden Gods Awards arrangeras av världens största hårdrocksmagasin - klassiska "Metal Hammer" - och priset i just den här kategorin röstades fram av publiken.

P4 Halland har sökt Daniel Erlandsson och Michael Amott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista