Gymnasiechefen Ulf Olsson är nöjd med skolans hantering av storbråket.
Ulf Olsson menar att varningen var det enda alternativet till påföljd mot läraren. Foto: Sveriges Radio/Falkenbergs kommun.

Kritiserad gymnasielärare får en varning

2:56 min

Den lärare som anklagats för rasistiska uttalanden på Falkenbergs gymnasieskola får behålla jobbet, men får en varning från kommunen.

Det står nu klart efter att den utredning som påbörjades efter händelsen i april.

– Det vi reagerar på är framför allt bemötandet från läraren, som vi inte ser som lämpligt. Men det räcker inte som skäl för uppsägning, säger Ulf Olsson, verksamhetschef på barn och utbildningsförvaltningen i Falkenberg.

Utredningen har även tittat på om läraren har uttryckt sig på liknande sätt tidigare, men det finns ingenting som styrker det menar Ulf Olsson, som säger att han fortsatt har förtroende för läraren.

– Men vi släpper inte det här bara för att det nu har kommit en påföljd. Det här är något som skolan får jobba med och följa upp och det arbetet har jag fullt förtroende för.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista