Kungsbackas fotbollsgräsplaner stängs ner tills vidare på grund av den rådande torkan och bevattningsförbudet.
Kungsbackas fotbollsgräsplaner stängs ner tills vidare på grund av den rådande torkan och bevattningsförbudet. Foto: Teigen, Trond Reidar/NTB scanpix

Kungsbacka stänger fotbollsgräsplanerna

1:02 min

Med anledning av torkan och bevattningsförbudet som råder stänger Kungsbacka kommun samtliga fotbollsgräsplaner tills vidare.

I nuläget kan man inte prioritera att vattna planerna och för att inte förstöra dem stänger man dem istället.

När de kan öppnas igen går inte att säga i dag. Först ska bevattningsförbudet hävas och sedan kan det ta upp mot två veckor. Då ska planerna luftas, gödslas, eventuellt dressas och sedan linjeras.

Alla matcher fram till 7 augusti flyttas till konstgräsplaner. Föreningarna måste också prioritera vilka lag som ska träna, eftersom det finns färre planer med konstgräs.

För Gothia Cup som börjar på söndag så blir det spel som tänkt. Tio planer vid Kungsbacka Sportcenter öppnas: En konstgräsplan och nio gräsplaner, som man ändå väljer att spela på trots att de kommer att vara lite hårda på grund av torkan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista