Johanna Falgén Lilja och Hanna Smekal bakom DJ-båset.
Johanna Falgén Lilja är landskapsingenjör och Hanna Smekal är landskapsarkitekt. Foto: Casper Sewerin/Sveriges Radio.

DJ-bås för spontan musik

2:58 min

Ett mixerbord har placerats ut på stråket mellan Falkenbergs centrum och stranden. Alla som går förbi har möjlighet ställa sig där och bli DJ för en stund.

Falkenbergs kommuns projekt "Stråket, staden - stranden" har som syfte att koppla stadens centrum till Skrea strand genom att skapa mötesplatser längs vägen. En mötesplats är ett mixerbord där vem som helst kan spela och skapa musik.

– Mitt på kajen kan du välja helt själv vilken musik du och dina kompisar vill lyssna på, säger Hanna Smekal som är landskapsarkitekt på Falkenbergs kommun.

Projektet startades för flera år sedan för att höja attraktiviteten på stråket mellan staden och stranden. De vill att fler ska upptäcka hur enkelt det är att transportera sig längs Ätran, speciellt genom att gå och cykla.

– Det är ett sätt att öppna upp och använda stadens platser på olika sätt. Den här platsen kan man tro vänder sig till ungdomar men den vänder sig lika mycket till andra målgrupper, alla som uppskattar musik, säger Hanna Smekal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".