ett foto tagit på avstånd på tågvagnen som det ryker ur
Branden är under kontroll men det ryker fortfarande ur vagnen. Foto: Casper Sewerin/Sveriges Radio.

Tågbranden under kontroll - så ska den släckas

2:19 min

En järnvägsvagn lastad med papper började brinna söder om tunneln i Åsa. Ett 40-tal brandmän var på plats och nu är branden under kontroll men inte helt släckt.

Vagnen som brunnit glöder nu bara men det ryker fortfarande ur den. Det är torrt gräs på båda sidorna av spåret men Stefan Karlsson som är räddningsledare från räddningstjänsten i Storgöteborg är inte orolig för att branden ska sprida sig.

– Vagnen har varit fullt övertänd och vi har släkt ner den. Vi jobbar just nu med att dämpa branden, säger Stefan Karlsson.

Vagnen innehåller pappersbalar som är svårsläckta. Nu väntar räddningstjänsten på en spårbunden grävare som behövs för att komma åt pappret och släcka det. Som det ser ut just nu går inte själva vagnen att transporteras bort. 

Öresundstågen på sträckan mellan Halmstad och Göteborg är inställda i båda riktningarna till klockan 20 och buss ersätter.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista