en översiktsbild av evenemanget wheels & wings där flera bilar syns i bakgrunden.
Wheels & wings arrangeras under helgen i Falkenberg. Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio.

Kritiserar Wheels & wings för farliga utsläpp

2:48 min

I helgen går årets upplaga av Wheels & wings av stapeln i Falkenberg. Alla är inte lika entusiastiska, falkenbergaren Anna har rest bort för att hon oroar sig för utsläppen.

Det organiseras cruising genom Falkenberg med gamla entusiastbilar och flyguppvisning som underhållning under helgens evenemang Wheels & wings. Detta resulterar i stora mängder onödigt utsläpp menar falkenbergaren Anna.

– Jag är väldigt orolig för vår dotter och vill inte delta just därför. Rent allmänt så är jag bekymrad över alla barn som vistas runt evenemanget med tanke på alla utsläpp, säger Anna.

Evenemanget arrangeras en helg per år men Anna påpekar att det inte bara är under helgen som de gamla bilarna kör runt utan hela sommaren. Hon tycker att eventet hade blivit miljövänligare om det infördes kontroller på utsläppet av avgaser och om antalet bilar i cruisingen begränsades.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".