Wheels and Wings, veteranbilar, cruising
Arkivbild. Foto: Fredrik Almryd/Sveriges Radio.

Politiker försvarar motorevenemanget

2:56 min

Folkfesten Wheels & wings i Falkenberg kritiseras för att släppa ut onödiga avgaser i miljön. Per Johansson (C) och Lena Berglund (MP) svarar på kritiken.

Det populära motorevenemanget leder farliga utsläpp av avgaser påpekade en falkenbergsbo som valde att resa bort för att slippa Wheels & wings. Politiker från Falkenbergs kommun fick svara på kritiken.

– Jag är väldigt glad för att evenemanget har flyttat till Falkenberg för det fungerar väldigt bra. Jag förstår de som har oro för utsläppen men man ska vara medveten om att det är ungefär tre dagar om året som dessa entusiasterna får köra sina bilar som de lagt tusentals timmar på, säger Per Johansson (C).

Lena Berglund (MP) tycker att man kan kompensera utsläppen genom att använda alternativa bränslen i den mån det går men är positiv till gamla bilar återanvänds.

– Förhoppningsvis så följer invånarna uppmaningen i annonsen att lämna sin egen bil hemma och cykla. Men jag tycker också att man hade kunnat uppmana dem till att använda det bästa bränslet, säger Lena Berglund (MP).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".