Bård Grüner driver restaurang Karl i Halmstad och är en av de som anslutit sig till appen.
1 av 2
Bård Grüner driver restaurang Karl i Halmstad och är en av de som anslutit sig till appen. Foto: Anna Carlsson/Sveriges Radio.
Bård Grüner driver restaurang Karl i Halmstad och är en av de som anslutit sig till appen.
2 av 2
Bård Grüner driver restaurang Karl i Halmstad och är en av de som anslutit sig till appen. Foto: Anna Carlsson/Sveriges Radio.

App räddar mat och minskar matsvinn

1:53 min

Matsvinnet hos flera restauranger i Halmstad har minskat tack vare en app som gör att det går att hitta överblivna luncher.

Appen heter ResQ Club gör det lättare att sälja lunchportioner, som blivit över när den ordinarie lunchtiden är slut, till reducerat pris istället för att slängas.

Bård Grüner är ansvarig på Restaurang Karl i Halmstad och märker att det finns ett intresse för överblivna luncher.

– Vi gick med i april och fram till nu har det ökat hela vägen. Det är fler och fler som kommer och köper i appen, säger han.

Sedan i våras är flera lunchrestauranger och caféer i Halmstad anslutna till appen och Ann-Lotta Svensson som driver den ser positivt på framtiden.

Från april, den första månaden, till idag har det varit en otrolig utveckling. Vi har vuxit med nästan 200 procent i månaden på sålda erbjudanden i Halmstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".