"Känns som att man har sålt sig"

2:35 min

Det blir maktskifte i Falkenberg och bland de Falkenbergare P4 Halland pratar med tas beskedet om det nya styret emot på olika sätt.

Centerpartiet förlorar sin maktposition efter 20 år. Det nya styret består av Socialdemokraterna, Liberalerna, Miljöpartiet och Kristdemokraterna med stöd av Vänsterpartiet. Moderaterna och Centerpartiet går nu i opposition.

– Jag tycker det är synd, jag är mer en moderat, säger Aina Nilsson.

– När ett så kallat arbetarparti väljer att plocka upp partier från den yttersta högerkanten i ett samarbete känns det som att de sålt sig bara för att få makten, säger Christian Dahlberg från Falkenberg.

Men de säger att politiken på riksplanet inte avspeglar sig i den kommunala politiken och där har de många gemensamma hjärtefrågor?

– Jo, jag köper det argumentet men tycker ändå att det är konstigt att de väljer Kristdemokraterna när Vänsterpartiet har lika många mandat, säger Christian Dahlberg.

– Jag hoppas att det blir bättre för det som varit innan har det inte hänt som mycket, säger Holger Lundahl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista