Madrasser - framgång för Landerydsföretag

Det går bra för Landerydsföretaget Eson Comfort. Företagets sjukvårdsprodukter har nu börjat nå ut på den Europeiska marknaden och den senaste tiden har man också varit med och utvecklat sveriges första kombinerade ambulans- och trafikflyg.

Behovet av långa sjuktransporter har fått ny aktualitet den senaste tiden och lösningen som tagits fram i Sverige innebär att ett trafikflyg på sex timmar kan omvandlas till ambulansflyg. Eson Comfort kallades in för flyget behövde en madrass med höga krav på bland annat hygien tryckavlastning och brandsäkerhet.

Det är just med sina madrasslösningar för vården som landerydsföretaget gjort sig ett namn i Skandinavien, och nu börjar resten av Europa vakna. Försäljningen ökar stadigt av produkten Trauma Transfer som innebär att en svårt skadad patient kan flyttas genom hela vårdkedjan via röntgen till operation utan att lyftas från madrassen. Och den senaste lanseringen, ett nytt engångsöverdrag till Trauma transfern, går över förväntan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".