Okej att vara privat i sociala medier

0:45 min

Offentligt anställda får uttrycka privata åsikter på nätet. Det svarade Halmstads kommun efter kritik mot en rektors agerande i sociala medier.

Det är inga problem med att, som offentligt anställd, uttrycka privata åsikter på nätet. Det blev svaret från Halmstads kommun efter kritik från en pappa om en rektors agerande i sociala medier.

Artikeln där rektorn förekom i kommentarsfältet kom från Dagens nyheter och handlade om en undersökning kring hur många av Sverigedemokraternas väljare som är lågutbildade. Någon hade kommenterat "otippat" på artikeln - en kommentar som rektorn reagerat på med en smiley.

Pappan, själv sverigedemokrat, ställde sig kritisk till rektorns agerande. Men det var alltså helt okej enligt kommunen, som i Hallandsposten påpekar att det hade varit en annan femma om facebook-kontot hen använde hört till skolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista