Bäckström uppmanar företagare att höja rösten

Urban Bäckström, den förre riksbankschefen, är sen några månader tillbaka VD för arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv. Nu reser han land och rike runt för att träffa sina medlemmar och bilda sig en uppfattning om hur läget är på olika håll. På onsdagen var han i Halmstad för att träffa och diskutera med företagare och politiker i från hela länet om företagsamheten i Halland.

På onsdagens möte diskuterade man vad man kan göra för att förbättra företagens konkurrenskraft, både i Halland, Sverige och globalt. Många av synpunkterna som kom fram var de väntade. Klagomål på höga skatter och arbetsgivaravgifter, krångliga regler och byråkrati, stelbenta anställningsformer.

Men det hördes också självkritik. - Vi lite äldre företagare är för nöjda och vill inte anställa unga. Vi måste ge oss själva en spark i ändan som en företagare uttryckte det.

Och det är viktigt att företagarna höjer sina röster menar Urban Bäckström och delta i det offentliga samhället.

- Jag ser ett sådant här möte som starten på en företagarrörelse. Vi måste prata med politikernas chefer, det vill säga väljarna, sade Urban Bäckström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".