Upp till kanten i Ätran, liksom övriga åar i länet. Foto: Göran Frost/Sveriges Radio
1 av 3
Ätran. Foto: Göran Frost/Sveriges Radio
Ellen och Linnea Isaksson deltog under torsdagskvällen i sökandet efter 12-åriga Dante.
2 av 3
Ellen och Linnea Isaksson deltog under torsdagskvällen i sökandet efter 12-åriga Dante. Foto: Julius Bengtsson/Sveriges radio

Dante, 12, fortsatt försvunnen – polisen vill nu minska flödet i Ätran

1:34 min

Två dygn har gått utan några spår efter 12-årige pojken Dante i Falkenberg. Polisen har nu beordrat att sänka vattenflödet i ån Ätran för att underlätta den fortsatta sökinsatsen.

En bit uppströms från där sökandet pågått under torsdagen ligger ett vattenkraftverk och det är därifrån som flödet ska minskas.

Förhoppningen är att det kan underlätta arbetet för dykare, det säger polisen presstalesperson Hans Lippens till Aftonbladet:

– De arbetar under väldigt svåra omständigheter. Sikten är mycket begränsad, säger han till tidningen.

Under torsdagsnatten fortsätter insatsen, fast med färre personer från både försvaret och polisen.

Ett flygförbud gäller över Falkenberg sen torsdagen för att underlätta det fortsätta sökarbetet i luften, men under torsdagskvällen ska polisens helikopter haft problem att lyfta på grund av dimma.

Enligt polisen så har det gjorts flera fynd under de över två dygn som 12-åringen varit försvunnen - men än så länge finns det inget som har lett utredningen och sökandet framåt.

Polisen utreder fortsatt pojkens försvinnande som ett misstänkt människorov, men är samtidigt tydlig med att det inte finns något som tyder på att han ska ha fört bort mot sin vilja.

Trots att två dygn nu har gått och en kylig natt väntade alla frivilliga som slutit upp vid fotbollsarenan håller många modet uppe.

För Linnea Isaksson var det självklart att vara en del av Missing peoples sökarbete på torsdagskvällen:

– Jag bor nära och Falkenberg är så litet. Det är klart man vill göra allt för att kunna hitta honom så fort som möjligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista