Sökinsats vid Ätran efter den försvunne pojken
1 av 3
Sökinsats vid Ätran efter den försvunne pojken. Foto: Camilla Hentschel/Sveriges Radio.
Mycket folk vis
2 av 3
Foto: Sveriges Radio.
Ellen och Linnea Isaksson deltog under torsdagskvällen i sökandet efter 12-åriga Dante.
3 av 3
Ellen och Linnea Isaksson deltog under torsdagskvällen i sökandet efter 12-åriga Dante. Foto: Julius Bengtsson/Sveriges radio

Sökandet efter 12-åringen fortsätter: "Behövs fler"

3:20 min

Tusentals personer har sökt efter den försvunne 12-årige pojken Dante i Falkenberg. Men trots det stora engagemanget behöver Missing people ännu fler frivilliga.

Tidigt på fredagsmorgonen är Dante, som varit försvunnen sedan tisdag kväll, ännu inte återfunnen.

Under torsdagskvällen och natten har polis, militär och frivilliga fortsatt att leta efter 12-åringen. Linnea Isaksson är en av alla frivilliga som sökte under torsdagskvällen.

– Man börjar genast tänka på att det kunde varit någon i ens närhet. Falkenberg är så litet och när man bor så nära så vill man hjälpa till att hitta honom så fort som möjligt, säger hon.

Det är fler än 2 000 unika personer som hjälper till, vad tänker du om det?

– Det är så otroligt bra att så många hjälper till. Vi samlas och alla  samarbetar och företag kommer hit och lämnar mat och dricka, säger Ellen Isaksson, en annan av alla frivilliga. 

Organisationen Missing people gläds åt den enorma uppslutningen från allmänheten. För organisationen är insatsen troligtvis den största som gjorts i Sverige.

Men trots att tusentals hjälpt till och letat, behövs fler.

– Just nu har vi 2 640 sökare. Det är rekord. Ändå behövs det fler, alla är välkomna, för vi fortsätter tills han är hittad, säger Jörgen Olsson, pressansvarig för Missing people, på torsdagskvällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista