Falkenberg föll hemma i matchen mot Öster.
Falkenbergs FF i en match mot Öster. Foto: Ingemar Johansson/Sveriges Radio

Så ska Dante hedras av Falkenbergs FF

3:39 min

Falkenbergs FF kommer inför sin match på lördagen att hålla en tyst minut för Dante.

– Spelarna kommer att ha sorgband och vi kommer att hålla en tyst minut innan matchen, säger Falkenbergs FF:s sportchef Håkan Nilsson.

Klubben har haft möten sent på fredag eftermiddag med Falkenbergs kommun och Svenska Fotbollförbundet och har därefter tagit beslutet att matchen ska spelas. 

Av respekt för Dante och hans familj tog klubben tidigare i veckan beslutet att ställa in firandet av Falkenbergs avancemang till allsvenskan. Ett firande som skulle ha ägt rum tillsammans med lagets supportrar på söndag.

För motståndarlaget Gais är morgondagens match av stor betydelse. Klubben är indragen i seriens bottenstrid och det har varit avgörande för beslutet att spela matchen.

– Hade det varit en vanlig omgång i serien hade vi ställt in. Men nu handlar det om avslutningen och mycket står på spel för Gais. Skjuter vi upp matchen kan det leda till en dominoeffekt som påverkar alla lagen i bottenstriden så det går inte att göra det, säger Håkan Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista