Falkenbergs klubbchef Patrik Lundgren.
Falkenbergs klubbchef Patrik Lundgren är en av många i Falkenberg som hedrar Dantes minne.

Falkenbergs FF hedrar Dante

4:38 min

Inför FFF:s hemmamatch mot Gais på lördagseftermiddagen höll laget en tyst minut.

Strax innan den tysta minuten höll falkenbergspelaren Tibor Joza ett kort tal till publiken.  
  
– Vi har under de senaste dagarna kunnat bevittna ett otroligt engagemang som har visats i Falkenberg. Mitt i allt det tragiska är det samtidigt hoppfullt att så många människor ställer upp för varann. Våra tankar går idag till Dante och hans familj och vi vill tacka alla som har hjälpt till under veckan, sa Tibor Joza.   

Falkenbergs spelare bär sorgband för att hedra minnet av den 12-årige pojken Dante som hittades för ett dygn sen efter att ha varit försvunnen i tre dygn. Först på måndag kan den rättsmedicinska undersökningen vara klar som kan ge ett definitivt besked om det är pojken. Men allt talar för det, enligt polisen.   

Av respekt för Dante och hans familj tog FFF tidigare i veckan beslutet att ställa in firandet av Falkenbergs avancemang till allsvenskan. Ett firande som skulle ha ägt rum tillsammans med lagets supportrar på söndag.

– Nästan alla falkenbergare har varit engagerade i den här händelsen. Det känns att det är sorg i luften, säger FFF:s klubbchef Patrik Lundgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista